lauantai 7. heinäkuuta 2012

Palapeitto isoäidinneliöistä



Aloitusrengas: Virkkaa 6 ketjusilmukkaa (kjs). Yhdistä ketju renkaaksi yhdellä piilosilmukalla (ps).
Jokaisen uuden kerroksen alkuun virkataan 3 kjs, joista muodostuu ensimmäinen pylväs (p).
                            
1. kerros, Virkkaa aloitusrenkaaseen:  3 kjs ja 2 p eli ensimmäinen pylväsryhmä ja 3 kjs ja 3 p eli toinen pylväsryhmä. Kuljeta alkulankaa virkkauksen sisällä, jolloin se tulee samalla päätetyksi. Virkkaa vielä 2 samanlaista kulmaa. Virkkaa lopuksi 3 kjs ja sulje kerros yhdellä ps:lla ensimmäiseen ketjusilmukkaan. Siirry lopuksi piilosilmukoilla ketjusilmukkakaareen. Katkaise lanka ja vedä läpi silmukasta. Katkaise myös pylväiden alla kulkenut aloituslanka.

2. kerros: Vaihda toinen lankaväri (tai jatka samalla värillä). Virkkaa 3 kjs ja sitten 2 p ketjusilmukkakaareen. Päätä taas alkulanka virkkaamalla sen ylitse. Virkkaa kulmat kuten ensimmäisellä kerroksella. Virkkaa neliön sivuilla pylväsryhmien väliin 1 kjs. Katkaise pylväiden alla kulkenut aloituslanka kun ensimäinen kulma on valmis. Kuvassa näkyy työn nurja puoli. Sulje kerros yhdellä piilosilmukalla 3. ketjusilmukkaan. Toisella kerroksella pylväsryhmiä tulee 8 kpl ja niiden välissä on aina kulmissa 3 kjs ja sivuilla 1 kjs. Siirry lopuksi piilosilmukoilla toisen kerroksen neliön kulmaan asti.

3. kerros: Aloita samalla tavalla kuin 2. kerroskin eli 3:lla ketjusilmukalla. Virkkaa kulmat samoin kuin edellisellä kerroksella. Virkkaa neliön sivuilla yksi ketjusilmukka, yksi pylväsryhmä ja yksi ketjusilmukka edellisen kerroksen jokaiseen ketjusilmukkakaareen. Päätä kerros kuten edellinenkin.

Lopuksi: Kiinnitä neliöt virkkaamalla kaksi palasta yhteen kiinteillä silmukoilla oikeat puolet vastakkain. Yhteenvirkkaus kannattaa tehdä ohuemmalla koukulla.

Palapeiton ohje löydetty täältä.

Ei kommentteja: